Mesaj gönder
news

Şişkin? Nasıl başa çıkılır bununla

October 30, 2022

   Her şeyden önce, piyasadaki inşaat silikonu hava koşullarına dayanıklı dolgu macunlarının çoğu, kürleme sırasında havadaki nem ile reaksiyona girmesi gereken tek bileşenli sızdırmazlık malzemeleridir, bu nedenle ortamın sıcaklığı ve nemi kürlenme hızları üzerinde belirli bir etkiye sahiptir. .genellikle:

Sıcaklık ne kadar yüksek olursa, kürleme hızı o kadar hızlı olur;

Nem ne kadar yüksek olursa, tedavi o kadar hızlı olur.

Şişkinlik genellikle ortam bağıl nemi veya sıcaklığı düşük olduğunda meydana gelir.Mastik daha yavaş kürlendiğinden, mastik yüzeyinin yeterli derinliğe kadar kürlenmesi daha uzun sürer.Mastik yüzeyi yeterli derinliğe kadar kürlenmeden önce, mastik boşluğunun genişliği değişirse (bu genellikle termal nedeniyledir) Dolgu dikişinin yüzeyi etkilenecek ve pürüzler görünecektir.

Bu düz olmayan yüzeyler nihayet kürlendikten sonra, iç kısım içi boş değil katıdır (içi boşluk "çıkıntıdır"), bu yüzden topluca buna "şişme fenomeni" diyoruz.

Peki, nasıl doğru bir şekilde inşa edilir?

Şişkinlik fenomenini azaltma veya çözme genel fikri iki yöndür: biri dolgu macununun sertleşme hızını hızlandırmaktır;diğeri ise kürlemenin ilk aşamasında dolgu macununun deformasyonunu azaltmaktır.Bu nedenle, aşağıdaki dört inşaat önerisine sahibiz:

BAIYUN'un SS811 ve SS511B'si gibi nispeten hızlı kürlenen dolgu macunlarının seçilmesi, bazı şişkinlik problemlerini çözebilir.

Bu seçenek için mineral yağ dolgulu hava koşullarına dayanıklı dolgu macunları kullanmayın.Yağ dolgulu yapıştırıcı kürleme işlemi sırasında önemli ölçüde büzüldüğünden, şişkinlik fenomeni bir dereceye kadar azaltılacak olsa da, bu ürün türü hava koşullarına dayanıklı dolgu macunları için ulusal standart gerekliliklerini karşılamaz ve perde gerekliliklerini karşılamaz. duvar uygulamaları.Hava koşullarına dayanıklılığı zayıftır ve hizmet ömrü garanti edilmez.

Bununla birlikte, düşük nem veya sıcaklık farkı, dolgu dikiş boyutu vb. nedeniyle dolgu dikişinin nispi deformasyonu (mutlak deformasyon / dolgu dikişi genişliği) çok büyükse, bugün piyasadaki ürünler bu şişkinlik olgusunu ortadan kaldıramaz.

İnşaat önerisi iki:

Panel sıcaklık farkı küçük ve eklem deformasyonu küçük olduğunda, şişkinlik sorunu çözülebilir.

Ertesi gün bulutluysa acele edin ve o gün çalışın.Güneş ışığı olmadığı için, panelin sıcaklık farkı küçüktür, dolgu macununun deformasyonu küçüktür ve şişkinlik olgusunun ortaya çıkması kolay değildir.

Ertesi gün güneşliyse, panellerin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması için iskele üzerinde toz ağları ile perdeleme gibi uygun gölgeleme önlemleri alın, panellerin sıcaklığını düşürün ve sıcaklık farklılıklarından kaynaklanan derz deformasyonunu azaltın.

İnşaat önerisi üç:

Plaka genişlediğinde ve dolgu macunu boşluğu dar olduğunda dolgu macunu uygulamak, şişkinlik olgusunu iyileştirebilir.Yapıştırma gibi cephe panellerinin güneş ışığına maruz kaldığı zamanlarda yapıştırma için uygun bir zaman seçilmesi tavsiye edilir.

İnşaat önerisi dört:

İkinci sızdırmazlık yöntemini kullanın!Önce içbükey bir dolgu dikişi yapın, 2-3 gün kurumasını bekleyin ve elastik hale geldikten sonra yüzeyine bir kat dolgu macunu sürün.İnsan gözüyle kolayca görülebilen şişkin mastik dikişinin onarılması tavsiye edilir;Sadece israfa neden olmayacak, aynı zamanda şişkinlik sorununu da çözemeyecek olan şişkin dolgu macunu dikişine dokunduktan sonra yeniden dolgu yapılması önerilmez.

Şişkinlik korkutucu değil, bilimsel olarak ele aldığımız sürecebir şişkinlik oluşumunu en aza indirir.